Aiways

Aiways i Stockholm

Your way. Just Electric.

Aiways är ett nytt kinesiskt elbilsmärke som kom till Europa 2020. Bilarna tillverkas i en nybyggd och toppmodern fabrik i staden Shangrao i Kina. Utvecklingen av Aiways U5 började med ett tomt papper och en mission att skapa en elbil som gör elektrisk körning spännande, komfortabel och inte minst tillgänglig för alla.

Aiways importeras till Sverige av det danska företaget Andersen Motors A/S, som också ansvarar för importen av Suzuki personbilar i Danmark. Sedan våren 2021 har Andersen Motors importerat och sålt elbilar från Aiways på den danska marknaden.

Modeller Aiways

På Bjurkell Bil säljer vi följande modeller:

Bilar i lager Aiways

Kampanjer Aiways

om aiways

Om Aiways

Aiways grundades 2017 av de två entreprenörerna Samuel Fu och Gary Gu – båda med rötter i bilindustrin. Bakom bolaget står ett antal privata investerare, men även staden Shangrao i Jiangxi-provinsen, där fabriken ligger. Teamet på utvecklingsavdelningen och i produktionen omfattar folk från både den japanska och europeiska bilindustrin.

Det europeiska huvudkontoret ligger i München och Aiways har just etablerat ett centralt reservdelslager i Amsterdam nära Schiphol flygplats för att kunna serva den europeiska marknaden med korta leveranstider.

Vill du veta mer om Aiways?