Aiways U5

Aiways U5

Överdrivet mycket plats är en underdrift.

Aiways U5 har generöst med plats för både förare och passagerare med sina imponerande invändiga dimensioner. Och så har bagageutrymmet gott om plats för barnvagn, weekendväskor och shoppingrundor. Aiways U5 är din oas på fyra hjul som ger plats att njuta både av vardagskörningen och de längre turerna.

Pris

  • Pris från 459 990 kr
  • Leasing 5 300 kr / mån

Motoreffekt

204 HK / 150 KW

Snabbladdning

20–80% — 35 MIN*

*Från 20 % till 80 % vid snabbladdning (DC)

Räckvidd

400+ KM​

Uttrycksfull design. Stort intryck.

Den elektriska SUV Aiways U5 är en strömlinjeformad och elegant elbil med eleganta vikbara dörrhandtag och en aerodynamisk spoiler som minskar luftmotståndet.

Kampanjer Aiways

Elektrisk motor

Utvecklad internt av Aiways, är bilens permanentmagnetiska synkronelektriska motor en kraftfull motor som släpper lös imponerande prestanda; 150 kW (204 hk) och maximalt vridmoment på 310 Nm garanterar dynamisk lyhördhet, i kombination med maximal effektivitet och nollutsläpp.

Kraft och kapacitet

Aiways U5-batteripaket är installerat i en sandwichstruktur och består av 24 moduler med hög energitäthet. Modulerna levereras av den välkända leverantören CATL, medan batteriet och batterielektroniken har utvecklats i egen regi. Det innovativa batteripaketet har en kapacitet på 63 kWh och driver motorn med 150 kW och 310 Nm, vilket möjliggör en räckvidd på 410 km (400 km för premiummodellen).* Tack vare den höga laddningseffektiviteten, laddning (DC) från 20 % till 80 % tar bara 35 minuter.

* Beräknat under testförhållanden liknande WLTP, officiell rapport daterad juli 2020.

Batteristruktur

Till skillnad från andra bilbatterier har U5-batteripaketet en patenterad sandwichstruktur. Den flerskiktade strukturen sätter in en isolerande skärm mellan batterimodulen och kylplattan, vilket skiljer den “torra zonen” (batterimodulen) från den “våta zonen” (kylplattan). Effektiv kylning och förvärmning ökar batterieffektiviteten, vilket i sin tur möjliggör större kapacitet och därmed en ökad räckvidd. Du drar också nytta av en lång livslängd. Även efter åtta år levererar batteripaketet fortfarande minst 80 % av sin ursprungliga kapacitet.

* Beräknat under testförhållanden liknande WLTP, officiell rapport daterad juli 2020.

Säkerhet

Separationen mellan torra och våta zoner säkerställer en oöverträffad säkerhetsnivå, även om batteriet blir missformat eller går sönder. Även vid en allvarlig kollision är batterimodulen skyddad mot kylvätskeläckage. Detta eliminerar risken för brand/explosion. Som sådan fungerar ett 15 mm mellanrum mellan undersidan av batteriplattan och batterimodulen som stötskydd.

Kylsystem

Det välisolerade batteriet skyddas mot överhettning av ett vattenkylningssystem. Detta ökar också laddningseffektiviteten och möjliggör större kapacitet.

Den enastående säkerheten hos U5-kylsystemet har visats i ett omfattande urval av tester och simuleringar (inklusive klämprovning, falltestning, brandtestning, översvämningstestning, vibrationstestning).

Beställ nu

Kontakta oss direkt för beställning, frågor eller boka en provkörning.

Bilar i lager Aiways

om aiways

Om Aiways

Aiways grundades 2017 av de två entreprenörerna Samuel Fu och Gary Gu – båda med rötter i bilindustrin. Bakom bolaget står ett antal privata investerare, men även staden Shangrao i Jiangxi-provinsen, där fabriken ligger. Teamet på utvecklingsavdelningen och i produktionen omfattar folk från både den japanska och europeiska bilindustrin.

Det europeiska huvudkontoret ligger i München och Aiways har just etablerat ett centralt reservdelslager i Amsterdam nära Schiphol flygplats för att kunna serva den europeiska marknaden med korta leveranstider.

Vill du veta mer om Aiways?